Suunnittelutyömme tähän projektiin alkoi keväällä / kesällä 2015. Tutkimme netistä ja liikkeistä eri keittiövaihtoehtoja. Olimme jo alussa ihastuneet Noblessan keittiöön, jonka olimme nähneet juuri vuoden sisällä paikalleen asennettuna sukulaisillamme. He myös kehuivat Hyvinkään Noblessan myymälän suunnittelua ja liikkeen asiantuntemusta sekä palvelua erinomaiseksi. Sukulaisiltamme kuulimme, että heille oli jo suunnitteluvaiheessa osattu ehdottaa asioita, joita heille itselleenkään ei tullut edes mieleen pyytää, vaikka hekin olivat jo hyvän aikaa ennen omaa toimittajanvalintaansa tutkineet runsaasti eri ratkaisuvaihtoehtoja.

Harkitsimme keittiöitä myös seuraavista mallistoista Domus, Puustelli, IKEA. Noblessa oli silti se, mihin eniten miellyimme.


Toimittajan valinta

Keittiömaa Oy (oheinen kuva ei ole Keittiömaa Oy:n virallinen logo)              broken_heart_drinking_glass.jpg

http://www.keittiomaa.fi

Keittiömaalla on sydän paikallaan, mutta vain logossa. Vähän sekin on sellainen tälle projektille sopiva, särkyneen sydämen näköinen, mutta sydän silti.

Eri toimittajavaihtoehdoistamme lähdimme melko pian etenemään Helsingin Töölössä sijaitsevan Keittiömaa Oy:n kanssa. Se oli projektimme PAHIN virhe. Projektissamme tapahtui monia ja monia pienempiä, sekä suurempia virheitä, mutta väärä toimittajavalinta oli niistä se kaikista suurin. Se oli tietenkin myös virhe, mikä oli hankalin paikata.

Alku näytti ja tuntui hyvältä. Kävimme yhteensä neljä eri suunnitteluistuntoa, joista yksi meillä kohteessa ja loput Töölöön liikkeessä illan tunteina. Kohteessa tehtiin mittaukset laser mitalla. Asentaja oli mukana ja suunnittelija otti mitat. Asentaja tiesi kertoa, että tämän ikäisissä asunnoissa yleensä keittiökalusteiden alla ei ole parkettia. Asentaja kysyi, voiko vanhan keittiökalusteen listaa hieman raottaa, että asia voidaan tarkistaa. Sanoimme, että totta kai. Listan voi vaikka ottaa pois, koska tämähän on tarkoitus pian purkaa. Listaa raotettiin ja asentaja totesi suunnittelijalle, että näin on. Vanhan alla ei ole parkettia. "Ota se huomioon suunnitelmassa." -asentaja sanoi suunnittelijalle. Hyvä juttu. Projekti on osaavissa käsissä. Emme olisi ehkä itse osanneet ottaa tätä huomioon.


Suunnitelma

Päädyimme suunnitelmaan, jossa olohuoneen ja keittiön välistä viimeinenkin, takan viereinen seinän pätkä poistetaan ja sen tilalle asennetaan saareke keittiön ja olohuoneen väliin jakamaan tila. Tiesimme, että lieden siirtäminen keittiön seinältä toiselle aiheuttaa projektiin paljon kustannuksia. Amatööreinäkin ymmärsimme, että lieden paikanvaihdon kustannukset tulevat kasvamaan vielä entisestään lisääntyvillä sähkö- ja ilmastointimiehen palveluilla. Arvioimme kuitenkin, että lieden siirtäminen saarekkeelle on suunnitelman kärkijuttu. Toteutamme sen, huolimatta siitä, että se aiheuttaa tuntuvasti kustannuksia. Päätimme, että "kerran kun tehdään, niin sitten tehdään kunnolla".

Halusimme myös, että uuni ja astianpesukone nostetaan ylös, korkeudelle, missä niitä voidaan nykyaikaisesti käyttää tarvitsematta kumartua. Tässä menetetään pöytätilaa, mutta koska uusi saareke lisää paljon pöytätilaa, päätimme, että kaikki koneet, astianpesukone, uuni ja uunin päälle mikro voidaan nostaa ylös. 

Snip20160328_3.jpg

Ensimmäinen suunnitelmakuva.

Entisen keittiön valaistusta parantamaan suunniteltiin keittiökaappien pohjiin säädettävät ledit. Seinälle piirrettiin valaistut lasivitriinit. Lasivitriinien ja yläkaappien väliin jäävään tilaan viinipulloteline. Sanoimme, että "tuo kuvassa ei näytä viinitelineeltä", vaan tavalliselta hyllyltä. Suunnittelija kertoi, että hänellä ei ole tässä ohjelmassaan vain varsinaista kuvaa viinipullotelineestä, mutta tätä komponenttia voidaan käyttää tässä kuvassa, joka tässä vaiheessa onkin vielä ainoastaan 'suuntaa-antava'. Viinipulloteline tulee sitten lopullisiin kuviin ja osaluetteloihin oikein.

Vanhan seinän purkamisesta kattoon tulee jäämään "kolo". Suunnittelija ehdotti, että siihenkin voidaan asentaa ledit, jotka antavat listalle ikään kuin syyn olla katossa. Hyvä idea, tuumasimme. "Sitä mitä ei voi peittää, tulee korostaa."

Suunnitelma ja projekti laajenevat lisäksi "avaimet käteen" pintaremontiksi

Olimme suunnitelleet jonkin aikaa tehdä myös pintaremonttia, jota meidän oli alun perin tarkoitus tehdä pikkuhiljaa itse. Maalaamme vanhat puunväriset kattopaneelit valkoiseksi ja vaihdamme seinillä olevat 80-luvun lasikuitutapetit tasaisiin maalipintoihin ja moderneihin tapetteihin. Sama työ tulisi tehdä myös keittiöstä jatkuvaan olohuoneeseen, eteiseen, työhuoneeseen ja ulko-oven pieneen tuulikaappiin.

Keittiömaa Oy ilmoitti hallitsevansa tarvittaessa koko projektin alusta loppuun ja kykenevän hoitamaan koko homman alusta loppuun. He ovat tehneet näitä jo toistakymmentä vuotta, joten tähän samaan projektiin saamme halutessamme pintaremontin "avaimet käteen" periaatteella.

Tuumasimme, vaihtoehtojamme. Kalliimmaksi tämä tulee tietenkin tilata valmiina kun tehdä itse. Toisaalta erityisesti vanhojen lasikuitutapettien poistaminen tai edes helpompi vaihtoehto päälle tasoittaminen olisi ollut selvitystemme mukaan osaamattomilta sellaista säätöä, jossa heikkohermoisemmat laittavat viimeistään viidennen ja kuudennen tasoituskerran välissä avioeropaperit vetämään.

Kun nämä ammattilaiset kerran ovat tehneet jo paljon vastaavia projekteja ja hintakin on kohtuullinen, niin päätimme tilata koko homman Keittiömaa Oy:ltä. Enää emme saavuta paljoakaan säästöä, jos tasoitusten jälkeen maalaamme ja tapetoimme amatööreinä itse. Päätimme siis tilata koko homman Keittiömaa Oy:ltä.

Kolmannella suunittelukerralla Keittiömaalla oli julmettu kiire saada nimet papereihin ja meillä oli vielä jäljellä miljoona kysymystä. Paperia työnnettiin nokan eteen vaatien allekirjoittamaan. "Niitä yksityiskohtia ja materiaaleja ehtii sitten myöhemmin...". Hälyytyskello kilahti ensimmäistä kertaa. Suostuimme allekirjoittamaan sopimuksen siten, että siihen laitetaan lainaehto, eli sopimus purkautuu, mikäli emme saa rahoitusta. Ensimmäisestä tulostuksesta laina-ehtokin unohtui, mutta pyysimme tulostamaan sopimuksen uudelleen ja sen sopimuksen allekirjoitimme, missä lainaehto oli kirjattuna.

Suunnitelma tarkentuu

Kun kolme suunniteluistuntoa oli käyty, alkoi paketin suuret linjat olla pikkuhiljaa kasassa. Yksityiskohtia oli silti vielä sovittavana paljon. Seisoin vanhassa keittiössämme suunnitelmapaperien kanssa. Yritin hahmotella, mihin suuntiin olisi viisainta päättää kaappien ovet aukeamaan. Minne tarvitaan vetolaatikoita? Missä kaikkialla tarvitaan pistorasioita? Miten valokytkimet olisi hyvä asettaa? Miten uuni tulee sijoittaa, että sieltä saa helpoiten nostettua kuuman tavaran pöydälle? Miten astianpesukoneen saa helpoiten täytettyä/tyhjennettyä ja mielellään niin, että märkiä astioita ei tarvitsisi kantaa pitkää matkaa altaalta astianpesukoneeseen.

Kivitasot

Olimme päättäneet valita keittiöömme kivitasot. Kaksi kivitasoa. Yhden molemmille puolille keittötä. Ensin väriltään tumman ruskeat. Käydessämme läpi yksityiskohtia, tulimme kuitenkin tulokseen, että harmaa keittiötaso olisi parempi. Meillä on olohuoneen ja keittiön välissä takka, jossa on harmaat kivet. mm. Tuleva saareke kivitasoineen tulee olemaan liian lähellä takkaa, jotta siinä voisi olla takan kanssa täysin eriväriset kivet. Päätimme muuttaa kivitasot harmaiksi.

Yläkaapit ja nosto-ovet

Minä olin halunnut keittiön yläkaapit aukeamaan ylös nosto-ovina, jotta esim. astianpesukoneen tyhjennys kävisi kätevästi. Kaikki ovet saisi nostettua kerralla ylös, laitettua tavarat kaappiin ja laskettua ovet kerralla alas. Vaimo empi ratkaisua, koska ovet saattoivat olla hänelle raskaat ja nousta niin korkealle, että niihin ei ylety. Sanoin, että kokeile siellä liikkeessä olevassa mallikeittössä vielä, onko ovet mielestäsi raskaat ja yletätkö nosto-oveen. Kaikista vähiten halusin, että kun tyhjentää astianpesukonetta, yläkaapin ovi avautuu ns. päin pläsiä ja aukiolevat ovet ovat aina tiellä.

Keittiömaa hiljenee

Laitoimme sähköpostia Keittiömaalle, missä pyysimme heiltä muutamalla päivämääräehdotuksella aikaa vielä suunnitteluistunnolle ja viimeisille muutoksille. Keittiömaasta ei kuulunut mitään muutamaan päivään. He eivät vastanneet sähköpostiimme. Soitimme, mutta myöskään puheluumme ei vastattu. Muutaman päivän kuluttua laitoimme uudelleen sähköpostia, jossa kerroimme, että olemme koittaneet tavoittaa teitä, mutta emme ole siinä onnistuneet. Samassa postissa kerroimme mm. haluamme esim. vaihtaa kivitasot harmaiksi, sopia ovien kätisyydet jne. lisäksi vielä monista yksityiskohdista.

Hälyytyskello soi jo nyt niin kovaa, että jälkikäteen tämä oli se hetki, jossa meidän olisi tullut ymmärtää, että tämä firma ei hallitse tilannetta.

Vasta viikon kuluttua yhteydenotostamme, Keittiömaalta tulee soitto, missä he ehdottivat meille seuraavaa suunnitteluaikaa heidän toimistolleen. He kertoivat olleensa Saksassa messuilla.

Menemme Keittiömaa Oy:n Töölön toimistolle neljänteen suunnittelupalaveriin, jossa aloimme käydä läpi viimeisiä yksityiskohtia. Kerromme heti kärkeen, että jatkossa odotamme, että kun aiomme jatkaa projektia, meillä tulee olla tapa saada teihin yhteys. Matka Saksaan messuille ei estä ketään vuonna 2015 vastaamasta viikkoon puhelimeen, tai varsinkaan soittamasta takaisin, eikä varsinkaan estä vastaamasta sähköpostiin. Havaitsimme, että toimitusjohtajarouvan verenpaine nousi hieman. Hän tuntui olevan sitä sorttia, joka sanelee ehdot. Niin väärä asennoitumistapa asiakaspalvelutyössä. Hälyytyskello kilahti taas. Keittömaa Oy:n toimitusjohtajarouva (valitettavasti meidän kannaltamme) ymmärsi kuitenkin vielä tässä vaiheessa pitää mölyt mahassaan ja tilanne asettui. Aloimme käymään yksityskohtia läpi kohta kohdalta.

Keittiöremontti

Minun oli tarkoitus pian jatkaa blogia, mutta päätin, että teen sen myöhemmin ja aivan rauhassa vasta kun pahin tunnekuohuni oli laantunut. Ei tästä kaunista kerrottavaa saa odottelusta huolimatta. Paskasta kun ei saa suklaakonvehtia, mutta suklaasta saa paskaa kun tarpeeksi kauan jauhaa. Keittiömaa saa tehtyä onnetonta jälkeä ja jättää jälkeensä pettyneitä asiakkaita vaikka heidän edustamansa tuote, Noblessa sinänsä on laadukas.

Meille toimitettiin vääriä keittöelementtejä. Mm. väärän värisiä ovia, vääriä vetimiä, ovien aukaisumekanismit avautuivat väärään suuntaan. Osa komponenteista toimitettiin meille useampaan otteeseen väärin. Jo lähtötilanteessa oli heidän tekemiä mittavirheitä, joita jouduttiin paikkailemaan erinäisillä kompromisseilla. Oikein hämmästytti, että miten niin pieneen neliömäärään saatiin mahtumaan niinkin monta virhettä :) Ainuttakaan heidän tekemää päivänselvää munausta ei edes pahoiteltu, vaan meitä syytettiin kaikesta. Eniten juuri ärsyttää tässä Keittiömaan toimitusjohtajan asenteessa se, että hänen firmansa tekee virheitä toisensa perään, mutta silti asiakkaaseen suhtaudutaan täysin ylimielisesti ja jopa syytetään asiakasta. Miten voi ihminen olla toiminut alalla noinkin kauan, eikä ole oikeastaan opittu mitään. Asiakaspalvelumielessä tämä ihminen on täysin väärällä alalla. Hänen kirjoitusvirheitä täynnä olevat sähköpostinsa vaikuttivat lapsellisuudestaan huolimatta aina ylimielisiltä silloin kun firmasta ylipäätään sai mitään vastauksia. Asentaja oli sinänsä pätevä ja onnistui pelastamaan monta kohtaa, mitä suunnittelija (toimitusjohtajan puoliso) oli mokannut. Virheellisesti tilattuja komponentteja toki hänkään ei voinut muuksi taikoa. Kyseinen asentaja ei tee enää työtä Keittiömaalle. Firmalla tuntuu olevan muutenkin aika hyvä vaihtuvuus henkilökunnassa, mikä näyttää olevan vähenemään päin.

Valvoin lopulta projektia ja asentajan työtä paikanpäällä käymällä kohteessa kahdesti, välillä kolmesti päivässä. Asentajalla soi puhelin jatkuvalla syötöllä ja edellisten kohteiden asiakkaat tulivat asentajalle lankoja pitkin. Keittiömalla on selvästi sellainen toimintamalli, että kun hommat menevät pieleen, yhteydenpito hiljenee täysin. He eivät vastaa sähköposteihin, eivätkä puhelimiin kuin pitkällä viiveellä. Eli jätetään asentajakin oman onnensa nojaan. Tällä yrityksellä kusee lähes kaikki projektit ja heillä on päällä käytännössä jatkuva ”tulipalon sammutus”. Edellinen projekti feilaa ja uutta aloitetaan jo, niin oravanpyörä on valmis.

Olimme kokonaisaikataulusta jo yli kuukauden myöhässä ja vaadimme Keittiömaan toimitusjohtajapariskuntaa tulemaan katsomaan kohdetta paikan päälle. He eivät ensin tähän suostuneet, mutta uhattuamme, että jos te ette tule tänään klo 19:30 paikalle, me tulkitsemme, että sopimuksemme on purettu. Tulivathan he. Toimitusjohtajarouva, tämä wannabe Kirsti Paakkanen ylimielisenä ja pyhää kiukkua täynnä edellä ja mies, keittiön suunnittelija, jota heidän omien sanojensa mukaan aina Noblessan Saksassa saakka tehtaalla kutsutaan nimellä Mr Kitchen, nöyrästi perässään. Paikan päällä ylimielisyys alkoi murentua pala palata kun he näkivät omin silmin näyttämiämme virheitä virheiden perään. Hämmästelimme mm. viinipullotelinettä, mistä puuttui kokonaan hyllyt. Tähän toimitusjohtajarouva ehti lausumaan, että ”ai te haluatte sellaisen vanhanaikaisen viinipullotelineen, jossa on hyllyt. Meillä ei ole sellaisia ollut enää 2000-luvulla. Noblessalla on ilmeisesti sellaisia viinipullotelineitä, mitkä ovat niin moderneja, että niissä ei ole hyllyjä lainkaan. Tosin viinipulloteline hyllyillä oli piirretty suunnitelmakuviin ja kirjattu tilaussopimukseen. No asia ratkesi sillä, että Mr Kitchen oli mitannut keittiön sen verran vihkoon, että viinipulloteline ei sinne lopulta edes mahtunut lainkaan, joten se siitä. Sovimme paikan päällä uuden aikataulun virheiden korjaamiseksi ja että teen asiasta muistion, minkä molemmat osapuolet kuittaavat sähköpostilla hyväksytyksi ja sen jälkeen Mr Kitchen tekee uudet suunnitelmakuvat korjattuna, jotka minä hyväksyn. Puutteet hoidetaan sovitusti ja sovitussa uudessa aikataulussa. Tämä yllättäen sopi toimitusjohtajapariskunnalle.

Toimitusjohtajarouva on kuitenkin sitä sorttia, että hän ei ole tottunut jäämään asiakkaan kanssa alakynteen. Siispä vielä lähtiäisiksi toimitusjohtaja uhkasi, että kivitasot ovat jo matkalla ja niitä ei voi perua. Vaimoni kysyi, että ”onhan ne nyt edes oikeat?”. Suunnittelija kaivoi papereistaan ja kertoi: Ruskea se ja se. Vaimoni totesi, että harmaathan niiden piti olla. Meidän papereissa luki selvästi Harmaa ja tyyppimerkintä. En ollut varma, mutta olin haistavani, että toimitusjohtajapariskunnan housuun lirahti tässä vaiheessa lusikallinen ihan selvää kusta. Kivitasoja tuli olla kaksi, joiden kokonaishinta oli siinä kolmen tonnin huitteilla. No kuten arvata saattaa, seuraavaksi tuli aamu. Keittiömaa ei hyväksynyt sähköpostilla lähettämääni muistiota ja aikataulua, vaikka eilen niin yhdessä selvästi sovimme. Sama vatulointi jatkui edelleen. Kivitasotkin saapuivat jossain vaiheessa. Ne tulivat kerralla oikein ja oikean värisenä. Keittiömaa ilmoitti, että keittiö ei voi mitenkään valmistua kolmessa viikossa, koska pelkkien kivitasojen tilaamiseen ja tekemiseen menee kolme viikkoa. Keittiömaa on tässäkin keittiötoimittajana aivan omaa luokkaansa. Kivitasoja Keittiömaa ei tietenkään voi tilata jo etukäteen, koska he eivät ikinä ei voi tietää, millainen keittiö siitä tällä kertaa tulee kun Mr Kitchen on sen piirtänyt ja mitannut. Vasta kun alakaapit ovat paikallaan, nähdään, että tämmöinen siitä tällä kertaa tuli. Muut keittiötoimittajat pystyvät tilaamaan kivitasot jo suunnitelmakuvien perusteella.

Meille selvisi jälkikäteen, että tämä pariskunta on aikaisemmin toiminut Keittiömaailma-kauppiaina, joutuneet sieltä pihalle (ilmeisemmin samaa sähläystä jo silloin). He ovat joutuneet korvausvastuuseen asiassa missä he olivat edelleen käyttäneet keittiömaailmaa ja sen tuotemerkkejä markkinoinnissaan. Saatuaan korvausvelvoitteen oikeuden päätöksellä, he tekivät konkurssin ja perustivat tämän yrityksen Keittiömaa. Konkurssiin mennyt yritys on RSE Business Oy. Todennäköisemmin myös Keittiömaa takana on edelleen joku taustayhtiö, joka voidaan tarvittaessa laittaa nurin ja säilyttää markkinointinimi. Sellaisia veijareita nämä :/

http://www.markkinaoikeus.fi/fi/index/paatokset/markkinaoikeudellisetasiat/markkinaoikeudellisetasiat/58968.html

Hyvityksen hakeminen jälkikäteen on hankalaa. Kysyimme asiaa myös lakimieheltä. Ongelmallista asiassa on, että emme kokemattomuuttamme vaatineet projektille sakollisia tavoitteita. Keittiön toimituksella sinänsä oli sopimuksessa sitova aikataulu 3-4viikkoa. Kokonaisajaksi keittiömme toimitukselle muodostui kolme ja puoli kuukautta.

Toimitusjohtaja yritti myös ylilaskuttaa meitä tarvikkeista jälkikäteen. Meillä siis tehtiin samalla pintaremonttia. Meillä oli paperilla todella tarkasti, mitä sovittiin, joten pystyimme vaatimaan heitä toimittamaan keittiön juuri sellaiseksi kun oli sovittu. On ilmeistä, että Keittiömaa vieläpä hukkasi omat kappaleensa lopullisesta tilauspapereista. Perustamme epäilyksemme siihen, että monet väärin toimitetuista komponenteista toimitettiin toiseksi viimeisen suunnitelman mukaan, eikä lopullisen, allekirjoitetun tilaussopimuksen mukaisesti. Heillä oli lopulta siis käsissään meidän kanssa tilanne, että he eivät edes tienneet, mitä olivat meille luvanneet :) 

Keittiömaan kanssa, mikään suullisesti sovittu asia ei päde. Heitä vastaan tulee olla ainoastaan pitävää ja kirjallista kättä pidempää. 

Saimme heidän kanssaan homman päätökseen noin kahden kuukauden viiveellä ja keittiön lähes vaatimustemme mukaiseksi. Joitakin kompromisseja oli siis pakko tehdä. Maksoimme ylilaskutetusta lopputarvikelaskusta vain oman arvioni mukaisen osuuden. Toimitusjohtaja uhkasi laittaa loppulaskun perintään. Ilmoitin, että jos nyt ymmärrät antaa olla, mekin annamme olla. Ilmoitin, että maksamani osuus laskusta on teidän kannalta vieläpä nyt hyvä. Vaihtoehtoisesti voimme käydä koko projektin läpi viivästyksineen lakimiesten ja kuluttajaviranomaisten kanssa. toimitusjohtaja koitti laskuttaa mm. maalia 38 litraa kun kyseistä väriä käytettyyn maalattavaan pinta-ala oli 7 m2. Pensseleitä ja teloja oli kymmeniä. Kymmeniä rullia maalarin teippiä. Vain jotakin mainitakseni. En ole sen jälkeen kuullut Keittiömaasta, enkä sen toimitusjohtajasta mitään, enkä haluakkaan kuulla.

Tulihan tästä, jos ei muuta niin paljon oppia, ihmistuntemusta ja kärsivällisyyttä.

  1. Ennen kuin teet päätöstä keittiötoimittajasta, etsi toimittajasta löytyviä kokemuksia. Netistä löytyy. Kun firmalla on asiat huonosti, niitä löytyy. Keittiömaasta niitä löytyy paljon, eivätkä todellakaan ole positiivisia. Huonosti kohdellut asiakkaat mielellään myös kertovat, miten heillä asiat lopulta menivät.
  2. Älä koskaan maksa mitään etukäteen. Maksu vasta kun tavara toimitettu ja nimenomaan oikeaksi todettu ja tarkastettu tavara on toimitettu. Et maksa autoakaan, ennen kuin se on sinulle toimitettu. Jos keittiötoimittajan kassa, maksukyky tai sen luottokelpoisuus ei riitä tilaamaan keittiötä tehtaalta, sellainen firma pitää kiertää kaukaa.
  3. Jos ostat myös asennuksen, vaadi sakolliset välitavoitteet. Mikäli keittiötä ei saada toimintakuntoon sovitussa ajassa, sinun tulee saada korvaus, jolla katat sijaisasumisen. Keittiö on toimintakunnossa vasta, kun sähköt toimivat, laitteet toimivat, vesi kulkee ja tasoja voidaan käyttää. Jos joku vedin tms. puuttuu tai on väärä, sen kyllä ehtii vaihtamaan myöhemminkin. Jos sinä et vaadi sakollisia välitavoitteita, joku muu vaatii. Jos keittiötoimittajalla viivästyy kaksi projektia samanaikaisesti, ei ole vaikea arvata kumpi projekti tehdään päätökseen ensin. Se jolla ei ole sakollisia välitavoitteita, vai se jolla on.

Noblessa-keittiö on laadukas ja arvokas. Nyt Keittiömaan kohdalla merkin edustus on täysien tomppeleiden käsissä. Keittiöprojektissa on paljon yksityiskohtia ja virheitäkin voi tulla. Olisi täysin eriasia, jos virheet myönnettäisiin ja korjattaisiin ilman älytöntä vääntöä. Me olisimme toki ymmärtäneet virheet, jos ne olisi myönnetty ja niitä oltaisiin hyvitetty tai edes pahoiteltu. 

Tämän blogin perusteella minuun on ollut yhteydessa aika moni muukin (toista kymmentä) Keittiömaan uhriksi joutunutta. Huonoja kokemuksia kyseisestä firmasta on paljon. Tässä yksi, joka kannattaa myös lukea (Älä osta keittiöremonttia Keittiömaalta!) https://keittioremonttikeittiomaa.vuodatus.net

Lisäksi minuun on ollut yhteydessä kaksi henkilöä, jotka olivat tekemässä sopimusta Keittiömaan kanssa, mutta olivat viisaampina ennen sopimuksen allekirjoitusta etsineet netistä tietoa ja kokemuksia kyseisestä firmasta. Heidän osaltaan helvetti oli lähempänä kuin arvasivatkaan, mutta selvisivät siis säikähdyksellä osin tämän blogin ja monien muiden nettikirjoittajien avulla. Minuun on ollut yhteydessä myös yksi rakennuttaja, joka oli lähellä tilata tältä firmalta kerralla useamman keittiön uudeiskohteisiin.

Kannattaa välttää tätä firmaa. Jos teillä ei vielä ole sopimusta, juoskaa, älkääkä katsoko taaksenne.

Vannoin keittiömaalle viimeiseksi, että teen tästä sellaisen kirjoituksen nettiin, että se tulee löytymään top-5 osumissa aina kun joku kirjoittaa Googleen ”Keittiömaa” tai ”Keittiömaa kokemuksia”. Sanoin myös toimitusjohtajalle, että minulla on tapana pitää sanani. Tämä taitaa löytyä nyt neljäntenä. Uudempia huonoja kokemuksia on päässyt edelle ja se suotakoon heille.  Keittiömaan toimitusjohtajalle haluan toivottaa parempaa jatkoa. Ei muuta kuin leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä.

Verottaja on hakenut Keittiömaata konkurssiin. Lähde: https://maksukyvyttomyysrekisteri.om.fi/

Keittiömaalla on Suomen asiakastiedon mukaan myöskin mm. työnantajamaksut ja muutamia muita velkojia ja maksuja perässä. He yrittävät päästä yrityssaneeraukseen. Espoon Kauppakeskus Lilan liike on jo suljettu. Töölöön liike jatkaa vielä. Yrityksellä ei tällä hetkellä ole Keittiömaan omien nettisivujen mukaan enää muita työntekijöitä jäljellä kuin toimitusjohtajapariskunta kahdestaan suunnittelemassa uusia katastrofeja pahaa aavistamattomille perheille. Väki vähenee niin pidot paranee sanotaan. Älkää hyvät ihmiset ainakaan maksako enää näille veijareille mitään etukäteen!

keittio_luottoti.jpg

Kuva: Lähde Suomen asiakastieto 1.4.2019 

Pelkästään vuoden 2018 aikana minuun oli yhteydessä yhteensä 7 (seitsämän) ihmistä, jotka olivat tai ovat edelleen pahoissa vaikeuksissa Keittiömaa-nimisen yrityksen kanssa. Kaksi karmeinta tapausta kestivät keittiöremonttina yli puoli vuotta. Asiaa ei Keittiömaan toimesta edes pahoiteltu.

Jos joku vielä tämän blogin luettuaan aikeissa ostaa Keittiömaalta tai on jo vaikeuksissa heidän kanssaan, vastaan mielelläni lisäkysymyksiin.

Kalle Mikkolainen, kalle.mikkolainen@gmail.com

Linkkejä:

https://www.noblessa.com

http://www.keittiomaa.fi